Szükség van a karbantartásra, ha alig használtam a klímát?

2018.05.19

Szerintem ezt döntse el mindenki a saját szája íze alapján.

A Garanciális időben a garancia megvédésére mindenféleképpen ajánlott!

De mi van a garancia időn túl? Nézzük csak: állt egy évet a klíma, szinte nem is volt használva, csak egyszer kétszer amikor nagyon nagy meleg volt, vagy hősiesen helyt állt a meleg ellen, és egyáltalán nem is volt bekapcsolva.
A legjobb esetben a bekapcsolást követően nem történik semmi szokatlan. legalábbis nem vesszük észre elsőre. A készülék bekapcsol, hűt rendesen, élvezzük a pihengető kellemes időt a szobánkba.
És jön a fekete leves... a nyár közepén durva megfázás szerű tüneteket veszünk észre magunkon.

FONTOS!!! Elég kellemetlen légúti betegségeket lehet összeszedni az elhanyagolt, nem karbantartott berendezésektől!

Ez azért van, mert elég egyszer bekapcsolni a klímát, és a hőcserélőn máris megjelenik a pára, ami keveredik a szoba levegőjében található mikrométerű porral, és egyéb szennyeződésekkel, lerakódik, és el is készült a biomikrofilm. Ami a gombák, és baktériumok melegágya. ezek többnyire spórákkal szaporodnak, amit a nagy légmozgás simán szétszórhat az egész lakásba.

Erről részletesebben a lehetek beteg a klímától? cikkünkben olvashat.

Mi történik akkor, amikor már a bekapcsolást követően sem minden kóser?
nem hűt, pedig már órák óra bevan kapcsolva, furcsán villog, kattog, valami elromlott benne, vagy találat a cseppvíz magának a szoba falán keresztül egy egyszerűbb utat. Itt a legnagyobb probléma az időzítésen van. Általában mindenki a az első melegfront érkezésekor kapcsolja be, és ilyenkor mindenki egyszerre akarja, hogy a kimenjünk. Előfordul, hogy ilyenkor csak 3-4 napom belül tudunk csak kimenni, és sokszor a hibás alkatrészre is várnunk kell egy két hetet. ez roppant kellemetlen mind a két fél számára.
az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében is azt tudom tanácsolni, hogy érdemes még szezon elött átnézetni a klímát, hogy zavartalanul indulhasson a nyár!