Miért van szükség a klíma karbantartására?

2018.05.21

Ennek 3 oka is van! nézzük sorban!

Tisztaság - Egészség.

Csak gondoljunk bele, hogy egy év alatt mennyi por ül meg a szekrények tetején?! A klíma előlapját felnyitva találok egy, vagy két finom szűrőt, ami ennek a pornak a nagyrészét felfogja. ha ezen a szűrőn elég sok por ült meg, akkor nem képes kellő mennyiségű levegőt átereszteni, ezzel romlik a gép teljesítménye. ez a kisebb rossz. Ha nagyon poros helyen él, egy szakszerű útmutatás után maga is kitudja mosni.

Mi a nagyobb rossz? A pornak az a része, ami átjut ezen a szűrökön, ugyanis azok nedvességet kapva, a lamellák között megragadnak. és ez hozzájárul a gombának, a penésznek, és mindenféle baktériumnak a szaporodásához. A készülék elindításakor, pedig a ventilátor, ezt a szennyezett levegőt fújja egyenesen az arcunkba. órákon keresztül, és sokszor az egész ház levegőjét befertőzzük! számos betegséget idézhet elő, vagy ronthat a helyeztén. Többek közt van az allergia, az asztma, és a legionellózis.

A készülék megfelelő működésének ellenőrzése.

Jön a meleg front, napok óta meleg van, nem tud aludni, Kicsit le kellene hűteni a levegőt! És jön a hoppá! Valami kattog, Nem hűt rendesen, fura szag jön belőle?!

Ilyenkor már késő! Tömegesen jönnek rá ilyenkor, hogy valami gond van, és hívják a szerelőt, aki már hetekre, vagy akár hónapokra be van táblázva. találkozunk olyannal is, akik két, háromszoros árat is elkér egy -egy villámjavításért. Sokszor így sem találni szerelőt, és az a meleg egyre csak nyomasztóbb.

Érdemes tavasszal átvizsgálni a készüléket, a karbantartás folyamán, hogy hűt rendesen, megfelelő nyomás van benne, nem zörög nem kopog.

Amikor bejön a meleg, és más vért izzadva kutatja a szerelőket, Maga csak kapcsolja be klímát, dőljön hátra, és gondoljon arra, hogy idén ezzel már nem lesz problémája!

Garanciális időszakban, a garancia megvédése.

Gondolom ezt nem kell nagyon kifejteni, de nagyon fontos! egy esetleges hiba esetén zsebbe nyúlós javítási költségek vannak. A karbantartás egy apró töredék része csak, amivel, a javítási költségeket mind megspórolja.

Beleköltöztek a darazsak
Beleköltöztek a darazsak