Mennyire hangos? A szomszédokat nem fogja zavarni?

2019.12.06

Nem valószínű! De persze az is igaz, hogy akiket zavarja, hogy klímát szereltet, őket a hangja is fogja zavarni. Pontosabban, inkább a tudat, hogy lehet, hogy van hangja.
Egyszer voltam egy olyan helyzetben, hogy szerelés közben az ügyfelem melletti házból kijöttek, hogy ők ezt nem engedik, és hogy nem fognak majd tudni aludni, gyerekszoba mellett van stb... A mérges helyzettől eltekintve sikerült a szerelés, és a működő kültéri egységtől 4 méterre nem hitte el, hogy az valóban működik, és hogy ennyire halk.
Ezek általában 40-50DB hangosak. példával illusztrálva, mint egy hűtőszekrény, vagy az éjszaka csendje. Persze lehet hallani! Csoda készülék nem létezik, és csak annak nincsen hangja amelyik nincsen áramlat!
Szerelés közben is fokozott figyelmet fordítunk a hang problémára. Ezért sem használjuk a gyári gumibakokat, hanem helyette egy sokkal minőségibb alapanyaggal dolgozunk. Azt kell tudni róla, hogy tömör gumiágyba süjjesztett menetesszárak. Ezáltal semmifelé fémes érintkezés nincsen a kültéri egység és a falra szerelt konzol között!
Még egy pár példa: a beszélgetés 65Db, egy erős forgalom 5 méterről 70Db.