Kültéri egység

2020.01.12

Kezdeném pár hittel tévhittel a kültéri egységre vonatkozóan. 

A kültéri egység úgy van kialakítva, hogy mindenféle időjárási viszontagságnak ellenáll. Hónak, víznek, fagynak. Attól nem lesz baja, ha esik rá az eső, vagy éppen a hó! Sőt, talán még jó is, ha a kültéri egységet mossa az eső. A legfontosabb szempont, egy jól karbantartott készüléken, hogy tiszta. Nincsen eltömődve a lamella, nem borítja vastag por, és nem szőtte tele a nyárfa virága sem. Ebből a szempontból, még előnyös is, hogy az eső tisztára mossa minden alkalommal. Minnél tisztább a hőcserélő, annál hatékonyabban működik a Készülékünk. 

Egy másik érdekes információ, ami általában erkélyes lakásoknâl fordul elő. hogy A készülékkel szemben állva, minden esetben a jobb oldalon kell szerelni a gépet, így ott minimum 30 cm távolságot kell hagyni a faltól. Iettve az erkélyre kilépve az erkély mellé balra sem tudjuk a 3.emelettől feljebb kitenni. Már többször is elofordult. Hogy a kedves ügyfél, a gép adatai alapján, kigondolta hogy hova szeretne a kültéri feltenni, ahova valóban oda is fér, de sajnos szerelésre nem maradt elég hely, így az a hely alkalmatlannak bizonyult. Ha a jobb oldalára kerül a fal mellé, érdemes ezt a 30 cm râszámolni. 

Nekünk nem akadály a szigetelés! Távtartó tiplikkel, és extra hosszú állványcsavarokkal, akár 20cm és szigetelésre is felszerelhető a készülék gond nélkül. A klíma tartó konzol szépen felfekszik a szigetelésre, nem roppanja meg, nem szakítja be azt. Utólagos szigetelésre is fel lehet készülni. Ha tervbe van a szigetelés, célszerű ezt jelezni szerelés előtt. Ilyenkor ugyanis nem fúrjuk közvetlen a falra a konzolt, megtartva a leendő szigetelés méretét, hogy kényelmesen alá tudjon dolgozni a szaki. Ez azért is előnyös, mert így a konzol nem kerül a szigetelés alá, és a későbbiek során szerelhető marad. 

A kültéri egység nem hangos! Az új inverteres készülékek hangja teljesen elenyésző. Az elmúlt években nem kaptunk egyetlen egy olyan panaszt sem, hogy a szomszédokat zavarná, a hangja. Továbbá igyekszünk kizarni minden olyan lehetőséget, ami Hang hatást idézhet elő. Példaként, a gyári gumibakok helyett, egy sokkal jobb minőségű tömör gumiágyba sujjeztett csavarokat használunk, hogy a rezgések ne érjek el a falat.