Karbantartás

2018.05.22

A rendszeresen karbantartott klíma, semmilyen káros hatással, esetleg rossz érzéssel nincsen a használójára. A probléma ott kezdődik, amikor évekig nem történik meg ez a karbantartás. Hisz, mint az autóknál is, nem elég egyszer megvenni, folyamatosan tisztán, és karban kell tartani, hogy az hiba nélkül üzemeljen.

A berendezésen keresztüláramlik, a szoba levegője, és kiszűri a benne található port és szennyeződéseket. Ezek lerakódnak a készülék belsőjén, és nedvességgel keveredve, tökéletes táptalajt képez a biomikrofilmnek. Ez nem következik be egyik napról a másikra, de ha megtörténik, nagyon káros, hisz folyamatosan fertőzi a lakásban élőket.

A karbantartás alkalmával, ezeket ellenőrizzük, és vegyszeres gőzöléssel pusztítjuk el, és akadályozzuk meg az újabb biomikrofilm réteg kialakulását, amiben elkezdődhet a baktériumtelepek kifejlődése.

Érdemes tavasszal, vagy már az év első hónapjaiban a karbantartást elvégezni, hiszen ekkor derül ki az is, hogy ha a gépnek esetleg valami hibája van. ilyenkor még van időnk alkatrészt rendelni, gázt tölteni stb. A nyár elején ezekre olykor hosszú heteket kell várni, ami elég bosszantó például, ha az ember nem tud aludni, mert éjjel is 40 fok van, és ott a klíma a falon.