Hogy kell, vagy inkább érdemes használni?

2020.10.01

A klímaberendezés akkor fogja megadni a szükséges komfortérzetet, ha a kintinél legfeljebb 5-8 foknál állítjuk kevesebbre a légtér hőmérsékletét, így elkerülhetjük a megfázást vagy a hidegből fakadó levertséget. Fokozatosan hűtsük le a helyiséget!

A klímaberendezés működése során nem végez légcserét, hanem a helyiség levegőjét hűti és keringeti, ezért használata mellett a megfelelő mennyiségű, alapos szellőztetés továbbra is fontos!

egyik, hogy ezek a készülékek, már mind inverteresek, tehát sokkal energiatakarékosabbak, mint az elődjei.

Ha közelít a beállított értékhez a szoba hőmérséklete, akkor a kompresszor visszaveszi a teljesítményét, és alacsony fordulaton folytatja a hűtést. ha pedig elértük a kívánt hőmérsékletet, akkor a kültéri egység teljesen le is áll. Ebből adódik, hogy elengedő a készüléket bekapcsolni, és hagyni, hadd dolgozzon, napokon, vagy akár heteken keresztül is.

Kerüljük el a hideg légáramlatot, mivel már rövid időintervallum alatt gondot okozhat ízületeinknél. A huzat és a túlhűtött helyiségek ellen vékony pulóverrel, réteges öltözködéssel tudunk védekezni. A terelőlamellákat is célszerű beállítani. A vízszintes lamellát kivétel nélkül a távirányítóval, lehet állítani. Itt választhatunk, hogy lefelé a klíma alá fújja a levegőt, vagy előre, a fejünk felett. illetve a két pont között tetszőlegesen, akár a swing funkciót használva, legyeztethetjük is. A függőleges lamellákból már van olyan, ami manuális (kézzel állítható) ezeket célszerű egyszer kitapasztalni, hogy hogyan kellemes, és azon a ponton hagyni. A motoros terelőlamellákkal felszeret klímákat, a távirányító segítségével, tudjuk irányítani és swinggelni. Ez utóbbi segítségével érjük el a 3D légáramot.

Figyeljünk a saját és embertársaink egészségére, komfortérzetére, amikor a légkondicionálót használjuk!